Begin  -  Meer informatie  -  Zoeken  -  Downloads  -  Links
Lening  -  Hypotheek  -   Sparen  -  BKR-Krediet  -  Verzekering  -  Pensioen


Op zoek naar de beste spaarrekening?

De beste spaarrekening met de hoogste rente vindt u snel en gemakkelijk via SnelAfsluiten.nl. De hoogste spaarrente is makkelijk te vinden op internet. Verschillende aanbieders gebruiken dit medium, waardoor u rentestanden van spaarrekeningen onderling kunt vergelijken en snel de beste spaarrekening kunt afsluiten.

De beste spaarrekening goed geregeld via SnelAfsluiten.nl
Wilt u meer zaken snel afsluiten? Kijk dan ook hier:
   - Snel een lening afsluiten?
   - De meest voordelige hypotheek?
   - Sparen met de hoogste rente?
   - Krediet met een BKR-Notering?
   - Een goedkope verzekering?
   - Een goed pensioen?

Bewust sparen voor beter resultaat

Vaak is het makkelijker om geld uit te geven dan om geld te sparen. Indien u aan't het eind van de maand geld over heeft en dit apart zet voor later, is het bijzonder sneu als later blijkt dat uw spaargeld door inflatie in waarde is verminderd en dat de ontvangen spaarrente hier nauwelijks iets tegen heeft kunnen doen. Het is dus belangrijk dat u bewust omgaat met uw spaargeld en dat u zich goed informeert. De website Spaarbaak geeft middels diverse artikelen, links, tools en nieuwsberichten duidelijk aan waar u op moet letten. Erg handig zijn de spaarcalculator en de top-5 lijst. Lijdt niet langer verlies maar zorg dat u uw spaargeld veilig en effectief laat renderen.Zelf verder zoeken

Google

Meer over Spaarrekeningen

Een spaarrekening is een rekening waar een bank een vergoeding in de vorm van rente voor geeft - de spaarder stelt het bedrag voor een bepaalde tijd ter beschikking aan de bank en krijgt hiervoor een beloning. Dit in tegenstelling tot een rekening-courant, of betaalrekening, waar de klant vaak bedragen van afhaalt of op stort.

Aan het sparen worden meestal een aantal voorwaarden gesteld, waaronder minimum inlegtijd of maximum opnamebedrag per week/maand/jaar. Met de opkomst van internet is het zogenaamde internetsparen ook populair geworden: de klant krijgt een hogere rente omdat hij afziet van de papieren boekhouding die normaalgesproken aan bankrekeningen vastzit (= kostenbesparing voor de bank).

Rente

Rente of int(e)rest is een vergoeding die iemand ontvangt voor het uitlenen van zijn of haar geld. Een bekende vorm van rente is de rente die consumenten ontvangen op een spaarrekening bij een bank. Binnen deze vorm van spaarrente kan dan nog een onderscheid worden gemaakt tussen vaste en variabele rente. De meeste banken, zoals ING, bieden hier op hun website uitgebreid uitleg over. Bekijk daarnaast websites over sparen, zoals die onderaan deze pagina genoemd zijn.

De hoogte van de rente heeft direct invloed op de economie van een land. Is de rente hoog, dan zullen bedrijven minder geld lenen om te investeren. Is de rente laag, dan wordt het voor bedrijven makkelijker om te investeren. Door een renteverlaging wordt de economie dus gestimuleerd.

Om een einde te maken aan woeker zijn er in de loop der jaren veel wetten ingevoerd. Een vrij recente wet is de Wet Consumenten Krediet (WCK). In de WCK is een maximale rentevoet vastgesteld. Deze is gelijk aan de 'gewone' wettelijke rente vermeerderd met 17%. Over het algemeen voeren de banken die rechtstreeks kredieten verlenen een veel lager percentage. Banken zijn verplicht om naast de feitelijke rente ook de effectieve rente te vermelden.

Deze tekst is gebaseerd op het artikel Spaarrekening  uit de vrije encyclopedie Wikipedia. De inhoud van Wikipedia is zonder enige vorm van garantie beschikbaar onder de GNU Free Documentation License.


Links

Ook elders op internet is informatie te vinden over spaarrekeningen:

  -  Autoriteit financiële markten
  -  Spaarbaak spaarinformatie
  -  Belastingdienst informatie over Sparen
  -  Nederlandse vereniging van banken


Downloads

Onderstaand informatiemateriaal over spaarrekeningen kunt u hier downloaden (de download opent in een nieuw venster):

  -  Folder Collectieve Garantieregeling [pdf]Meer informatie:   Lening  -  Hypotheek  -   Sparen  -  BKR-Krediet  -  Verzekering  -  Pensioen

© 2005-2024 SnelAfsluiten.nl